H Gustavssons tapetseri

Tradition - inspiration - känsla - kvalitet

H. Gustavssons Eftr. AB grundades redan 1945 av Helge Gustavsson och drivs i dag av systrarna Catarina Söderström och Ann Thübeck. Intresset för hantverket och yrkesstoltheten är något som ligger i släkten. Morfar Lage Isaksson var även han tapetserare och arbetade en tid hos H. Gustavssons Eftr.

Inspirerad av morfar Lage började Catarina Söderström 1989 en tapetserarutbildning på Hantverkslinjen. Hon gick som lärling ett år på Klassons möbler i Fjugesta innan hon 1990 började på H. Gustavssons Eftr. När grundaren Helge Gustavsson gick bort 1994 tog Catarina över verkstaden. Catarina är auktoriserad tapetserare och fick sitt gesällbrev 1997.

Ann Thübeck har bakgrund som inredare på IKEA där hon bland annat haft ansvar för en 1700-talsutställning på Fröviforsbruk. Utställningen anordnades i samarbete med Lars Sjöberg på Nationalmuseum. Ann har även arbetat med tv-programmen Sommartorpet och Nya rum som assistent till Ernst Kirchsteiger. Hon är utbildad tapetserare och sedan 2003 delägare i företaget.

Både Catarina och Ann lägger vikt vid att hålla hantverkstraditionen vid liv. Liksom morfar Lage värnar de om ett gediget arbete med hög kvalitet utfört på ett hantverksmässigt sätt.